Na 20 jaar heeft er nu zaterdag en zondag nog eens een motorcross plaats in Vorselaar. Het kasteeldorp had een grote motorcross-traditie op de Berkelheide. Het CKP Racing Team kreeg dit jaar de toestemming voor een cross in het kader van de viering van de 30-jarige carrière van de succesvolle Vorselaarse piloot David Cools te organiseren.  De piloten komen dit weekend op Sassenhout aan de start.

10-jarig crosstalent Lorenz Huysmans uit Herentals

Zaterdag komt op Sassenhout ook het 10-jarig crosstalent Lorenz Huysmans uit de Zavelstraat aan de start.  Nnieuws ging bij AJ 't Winkeltje bij papa Cedrik en mama An op de koffie.  Een trotse papa Cedrik : 'Lorenz heeft sinds oktober 2012 -toen hij 8 jaar was- een motor gekregen waar hij af en toe eens mee ging rijden. Sinds 2013 zijn we wat meer gaan trainen en dan vanaf mei -tegen de zin van mama- toch eens een wedstrijdje mee gereden.   Na een wintertje goed trainen hebben we het dan vanaf dit jaar serieuzer genomen en gaat Lorenz -na school natuurlijk- vol voor zijn hobby, de motorcross.

Niet zonder resultaat.  Lorenz staat bijna wekelijks op het podium en na 13 wedstrijden heeft hij slechts 6 puntjes achter de leider,  terwijl er per cross 50 punten te verdienen zijn.   Ik wil samen met Lorenz iedereen danken die dit mee mogelijk maken, de famillie en vrienden die achter ons staan.  Zeker ook Jimmy Verwimp van Taxi Jimmy Luchthaventransport die steeds klaar staat als vriend en als mekanieker. Ook onze 2 trainers Kenny Vandueren en Bengt Laeremans en alle sponsors, bedankt aan iedereen'. 

Afspraak zaterdag voor de jeugd- en ook de oldtimers streekpiloten op het circuit van Sassenhout Vorselaar.  Zondag werken de piloten het volledig VLM-programma af.